© Hrvatska gospodarska komora, 2005.
Dingač poljoprivredna zadruga i vinarija, Potomje
Dingač - vrhunsko vino, barrigue i arhivsko vino
Vino Dingač nije obična stvar, već je postalo statusni i religiozni simbol, sveta tekućina, temeljena na tradiciji pravljenja vina na ovim područjima. U uvjetima mediteranske klime koja se odlikuje kratkim i blagim zimama, te dugim i toplim ljetima okupanim suncem, nastala su vina koja se odlikuju idealnim rasporedom alkohola, kiselina, minerala, tanina, boje, proteina i vitamina.
Mikroklima i mikroreljef bili su presudni za stvaranje kvalitete, a a sorta vinove loze plavac mali kojeg zbog svoje otpornosti na sušu i rubinsko crvene boje u Dalmaciji zovu i "krv zemlje", najbolje efekte dala je upravo u Dingaču.

Dingač
Dingač je vrhunsko crno suho vino kontroliranog podrijetla s ograničenih područja pelješkog poluotoka. 1961. godine zaštićeno je Ženevskom konvencijom i postalo je prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom.
Dobiva se od autohtone sorte plavac mali s lokaliteta Dingač, na strmim južnim obroncima pelješkog poluotoka.
Duboke je rubinskocrvene boje, iznimno osebujnog i raskošnog bukea, fino naglašene sortne arome i harmonićne punoće okusa.

Dingač barrique 2002.
Dingač barrique posebno je vino odnjegovano u barrique bačvi (hrastova bačva zapremine 225 l) i to je prvi pokušaj u Hrvatskoj, njegovanja ovog vina u hrastovoj bačvi. Potvrda njegove posebnosti i kvalitete su mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima.
To je tipičan plavac, voćnih karakteristika, aroma koje podsijećaju na bobičasto voće i njegovanje u barrique bačvi učinilo ga je nježnijim.
Dio je palete vina pod nazivom Kolekcija 04. u kojoj se nalaze posebna vina izabrana od strane enologa Badela 1862. Dostupno je u ograničenim količinama, u elegantnim bocama od 0,5 l sa potpisom enologa Dubravka Ćuka i svaka je boca numerirana.

Dingač 1990.
Dingač 1990. arhivsko je crno vino s pelješkog poluotoka. Dobiven je od plavca malog iz uspješne berbe 1990, a potom je godinama dozrijevao u boci. Arhivska varijanta svijetom proslavljenog Dingača predstavlja krunu proizvoenje vina. Ovo posebno vino iznimne vrijednosti čuva se u Badelovom podrumu u Začretju u kontroliranim uvjetima.
Poslužen na 18°C preporuča se uz tamne čokoladne deserte ili umjesto deserta.