© Hrvatska gospodarska komora, 2005.
Dujmex d.o.o., Imotski
Imotska torta

U kršu Imotske krajine, u škrtoj zemlji rastu bademi od kojih su naše prabake napravile prve recepte za imotsku tortu. Puno badema, malo brašna, miris maraschina i ljubomorno čuvan omjer sastojaka tajna su recepta starog više od 150 godina, po kojem tvrtka Dujmex ručnim radom, čuvajući tradiciju, a ipak uvodeći nove tehnologije, proizvodi imotsku tortu.

Imotska torta jednostavno je drukčija od svih torti i po izgledu i po okusu. Kao što Imotska krajina ima jedinstvena jezera u svijetu, Crveno i Modro jezero, tako je i ova slastica posebna. Njen su osnovni sastojak bademi koji su zajedno s ostalim dodacima (jaja, masnoće, arome) u tankom fino izrađenom tijestu. Tankim trakama tog tijesta prekrije se smjesa i ukrasi cijelim bademima. Tako ispečena torta dobiva doista čaroban i poseban izgled koji mami i one koji nisu posebni ljubitelji slastica. Torta se pakira u ekološku ambalažu.