© Hrvatska gospodarska komora, 2005.
Neva d.o.o., Rakitje
Melem

Melem je prirodna zaštitna krema za osjetljivu kožu koja svakodnevnom upotrebom omogućava da koža bude hidratizirana, nahranjena i otporna na vanjske utjecaje. Melem preventivno intenzivno njeguje i poboljšava opće stanje kože, vraća joj mekoću i elastičnost, te stvara zaštitni sloj koji štiti kožu od pucanja. Melem također obnavlja kožu i smanjuje tegobe koje imaju osobe s kožnim problemima.

Područje primjene Melema je jako široko. Melem štiti od vjetra, hladnoće, sunca, suhog zraka, kod boravka u prirodi i sportskih aktivnosti. Pomaže kod nadražaja kože, crvenila i iritacije, te smanjuje hrapavost kod svih oblika suhe, tvrde i zadebljale kože – npr. na petama i laktovima.

Melem je posebno pogodan za upotrebu u trudnoći te kod dojilja jer sprječava pojavu strija te pomaže kod ispucalih bradavica za vrijeme dojenja. Ujedno je i idealna krema za njegu dječje kože, jer djeluje blagotvorno, umiruje nadraženu kožu, a istovremeno intenzivno regenerira.

Melem se proizvodi prema integriranoj normi ISO 9001/14001. Dermatološki je ispitan i ne sadrži konzervanse, silikone, antibiotike ili kortikosteroide i nije testiran na životinjama.

Melem je originalna hrvatska krema nastala prema izvornoj hrvatskoj recepturi te je za svoju inovativnost i kvalitetu dobio niz priznanja i nagrada, kao što su: Zlatna medalja na najvećoj američkoj izložbi noviteta INPEX 1999. u Pittsburghu, SAD, prva nagrada Turističke zajednice grada Zagreba za najbolji suvenir 2000. i priznanje za najbolje hrvatske robne marke Superbrands 2006/07.